Λόγια | Φόβε αλέ!

karoΟ χρόνος είναι χρήμα, γιατί ο φόβος είναι κρίμα.
Το να ζεις τη ζωή σου παρακολουθώντας την από δίπλα ή από ψηλά, είναι σαν να πίνεις κρασί με καλαμάκι. Το να ζεις μέσα από τις ζωές των άλλων, είναι σαν να σκουπίζεις ένα πλημμυρισμένο από λάδι πάτωμα με χαρτί. Βρες το κλειδί, για να μην προσπαθείς άλλο να διαρρήξεις την ίδια σου την πόρτα, γιατί κάπως έτσι μοιάζει η διαδικασία εντοπισμού του μπερδεμένου εαυτού σου.
Ξεκίνα από κάπου. Ξεκίνα από την πρώτη σκέψη που δε μοιάζει με τις άλλες, γιατί αυτή μπορεί να είναι η πρώτη πόρτα που πρέπει να ανοίξεις. Οι υπόλοιπες θα αρχίσουν να ανοίγουν μετά απλά με το πέρασμα σου, γιατί θα αυτοματοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο η ευκολία αντικαθιστά τη δυσκολία. Κάνε post it αυτή τη σκέψη κ κόλλησε τη στο μυαλό σου. Ο μόνος τρόπος να περιορίσεις την απόσταση σου από τον εαυτό σου είναι το να συνειδητοποιήσεις ότι αυτά που σε χωρίζουν είναι σίγουρα λιγότερα από αυτά που μπορούν να σε φέρουν κοντά του. Απλά οι φόβοι μεγιστοποιούν τις αποστάσεις που πρέπει να διανύσεις για να φτάσεις “εκεί”.
Σκέψου πόσα περισσότερα πράγματα θα μπορούσαν να απλωθούν στον ίδιο χώρο που καταλαμβάνουν οι ασύστολες σκέψεις που σε περιορίζουν. Κάνε τις συστολές σου διαστολές. Ονόμασε το φόβο και δες πίσω από αυτόν. Γιατί οι φόβοι είναι “τόσοι”, αλλά η ελευθερία “όση”.

Και σίγουρα το μετά που θα επιλέξεις να ζήσεις, είναι πιο όμορφο από το τώρα που επιβάλλεις στον εαυτό σου.

Θα σου πω πως ό,τι κι αν ονειρεύτηκα βρέθηκε στα χέρια μου κάποια στιγμή. Είτε λόγω προσπάθειας, είτε λόγω μιας αδιόρατης ανταμοιβής. Τα μισά έρχονται έτσι, τα άλλα μισά αλλιώς, σαν κάποιος να σε τραβάει από το μυαλό για να κάνεις ό,τι μπορείς, βάζοντας τις μηχανές σου να δουλεύουν στο φουλ και υπενθυμίζοντάς σου ότι για όσα δε χρειάζονται μόνο το δικό σου χέρι, αλλά τύχη ή θεό, ξεκουράσου και θα έρθουν να σε βρουν αρκεί να έχεις τα μάτια σου ορθάνοιχτα.

Αποκλείοντας τους εμφανείς κινδύνους, οι πιθανές συνέπειες ας μείνουν παραπονεμένες στη γωνία, γιατί είναι ούτως ή άλλως ανυπολόγιστες. Ακόμα κι αν από τη φαντασία μέχρι την πραγματικότητα δεν είναι πάντα ένα τσιγάρο δρόμος, όταν έχεις φτάσει στο σημείο να ζεις τα όνειρά σου ξύπνιος, σίγουρα θα επιβιώσεις και από τις συνέπειες τους και το πιο σπουδαίο: θα μάθεις και θα αλλάξεις.

Ο φόβος δημιουργεί κυκλικότητα και συνεχώς σου υπενθυμίζει τα εμπόδια κι όχι τις δυνατότητες.Οποιαδήποτε σκέψη τον προσπερνάει, την πιάνει στον αέρα και σου πετάει στα μούτρα τις συνέπειες, τα “μήπως όχι” και θα έχεις ήδη καταλάβει ότι η σκέψη των παραμικρών συνεπειών είναι ο ίδιος φόβος καμουφλαρισμένος. Και ο κύκλος κυκλώνεται ασταμάτητα.

Δημιουργώντας όνειρα, δημιουργείς δυνατότητες.
Παραγγέλνεις τη ζωή σου είτε καλοψημένη, είτε ντεμί, όπως αρέσει σε σένα να την τρως.
Άνοιξε τη ντουλάπα και δώσε ότι δε θέλεις να φοράς πια.

Έπειτα, ραντεβού με τη θάλασσα. Αυτή κάτι παραπάνω θα έχει να σου πει. Βγάλε το βρακί σου κ κολύμπα, γιατί αυτό που υπάρχει κάτω στο βυθό μπορεί να φοβάται περισσότερο εσένα απ’ ότι εσύ αυτό.

Εικόνα: magdorable

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s