Λόγια | Ο καιρός δεν είναι γυναίκα

pink-textiles

Με το λογαριασμό νερού στο χέρι, περνά δίπλα μου το «κινητό συνεργείο ΟΑΣΘ νούμερο  37», καινούριο αξιοθέατο, που συναντώ πρώτη φορά στην πόλη και σκέφτομαι ότι όλα επισκευάζονται εκτός από κάτι γυαλιά που ράγισαν και δεν ξανακολλάνε.

Ξεκινάει μπουρίνι. Η βροχή προλογίζεται από το δυνατό αέρα και τα τζάμια της γειτονιάς ανοιγοκλείνουν με πάταγο. Όπως και στα μπουρίνια της ζωής σου, κάτι σείεται και ανοίγει ή κλείνει απότομα, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Προς το παρόν αναποφάσιστος ο καιρός της πόλης, γιατί δεν είναι γυναίκα μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις.

Η συνέχεια στην Κρήτη. Από αέρα σε βροχή κι από βροχή σε ήλιο. Σαν να γυρίζει απότομα σελίδα ο καιρός, σκίζοντας τη καταλάθος. Μη βάλεις σελοτέιπ. Πότε έκλαψες τελευταία φορά από ευτυχία;

Να κλαις από ευτυχία εύχομαι. Να θες χιλιόμετρα χαρτιού υγείας να τη σκουπίσεις. Συμφωνώ με την Ευαγγελία, πως το χαζολόγημα είναι ενίοτε μια πολυτέλεια, το διάλειμμα του συνειδητού, όχι του ασυνείδητου. Έχεις ένα μυαλό που δουλεύει και καταστρώνει σχέδια ακόμα κι όταν εσύ νομίζεις ότι χαζολογάς. Είναι όπως με τα παιδιά, που νομίζεις ότι εκεί στη γωνία παίζουν αφηρημένα, αλλά αυτά ακούν τα πάντα.

Η σκέψη δουλεύει καλύτερα ρελαντί, την ώρα που βάφεις τα νύχια σου, την ώρα που μπανιαρίζεσαι, γιατί στις υψηλές ταχύτητες συνήθως παράγεις ποσότητα, όχι απαραίτητα ποιότητα.

Η καλύτερη ατάκα της βδομάδας που πέρασε, ήταν της Έλλης: «Σε ακούει, απλά δε σε υπακούει», είπε και ταιριάζει σε κάθε είδους καιρό και άνθρωπο.

Πάρε τα βαράκια από το μυαλό και γύμνασε οτιδήποτε άλλο.

Εικόνα: Pinterest

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s