Λόγια | Η πόλη τζουκ μποξ

jukeΟι άνθρωποι που αντιγράφουν βιτρίνες. Δεν είναι κοντά στο συναίσθημα του επαναπροσδιορισμού των πραγματικών αναγκών τους και τους τα ψάλλω μέσα στο μυαλό μου. Η εικόνα τους αδιαπραγμάτευτο κομμάτι κοινωνικής συμμόρφωσης με φόντο ένα ενδυματολογικό πρωτόκολλο. Η διαφορετικότητα κοστίζει λιγότερο από το καλούπι. Αλλά είναι πιο δύσκολη.

Ο δρόμος τζουκ- μποξ ποικίλης ύλης. Χρωμάτων, μουσικών, μορφών, συμπεριφορών.
Η βιολονίστρια της Αριστοτέλους γενικώς και του Ολύμπιον ενίοτε, ανοίγει τη σεζόν με την “Άνοιξη” του Vivaldi. Ο μεσήλικας κιθαρίστας της  Παύλου Μελά- Βύρωνος- Τσιμισκή οργανωμένος, με τον ενισχυτή του, για να ακουστεί η μουσική του ανάμεσα σε κόρνες, φρεναρίσματα, φωνές και πάθη της πόλης. Παίζει μουσική δρομολογίου Ηράκλειο- Πειραιάς με το πλοίο της γραμμής. Ο τσιγγάνος με το κλαρίνο της Παλαιών Πατρών Γερμανού με Τσιμισκή γωνία, έχει εμμονή με τα μυτερά παπούτσια. Φιδίσια, λουστραρισμένα μοκασίνια για να βγάλει το χειμώνα και λευκο- χρωματιστά πάνινα για να πατήσει στο θέρος. Χασμουριέται με το ίδιο πάθος που ανοιγοκλείνει τις τρύπες με τα δάκτυλα. Εθεάθη να παίζει στη στάση της Μητρόπολης, την ώρα που περνούσε ένα εξάρι λεωφορείο και κάποιοι υποψήφιοι επιβάτες έτρωγαν τα πρώτα παγωτά τους.
Το οκταόροφο παρασιτικό δέντρο του αιθρίου γίνεται συμπαθές, γιατί βρήκε φύλλα. Η πόλη-δασκάλα. Σε μαθαίνει να εκτιμάς ακόμα και την υποψία μυρωδιάς που μπορεί να φέρει ένα φυτό, που αν το έβλεπες στην επαρχία θα το ξερίζωνες. Είμαι σίγουρη ότι οι ρίζες αυτού του δέντρου είναι πιο βαθιές και γερές από όσα νομίζεις ότι δε μπορείς να παζαρέψεις με τον εαυτό σου. Δε μιλάω για τα αδιαπραγμάτευτα ανέγγιχτα. Αυτά που δεν ακουμπάς για να μπορείς να ταυτοποιηθείς με τον εαυτό σου. Για τα άλλα λέω. Ξέρεις ποια.
Πηγή εικόνας Pinterest
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s