Λόγια | Να επιστρέφεις εκεί

seventies

Εκεί που ακόμα ακούγεται το παιδικό μου γέλιο. Και από σήμερα το ενήλικο. Η Πλάκα χθες. Η Σπιναλόγκα στη θέση της. Δε βουλιάζει ούτε λόγω ιστορίας, ούτε λόγω πολυκοσμίας. Ταΐζει και ποτίζει την Πλάκα.
Όσο ξεμακραίνεις, ξεμακραίνουν τα μέρη που κάτι σημαίνουν για σένα.
Ετήσια αναγνωριστική εμπειρία. Κάθε χρόνο το ίδιο βλέμμα επεξεργάζεται τις ανακατατάξεις και ψάχνει να βρει όχι τι άλλαξε, αλλά τι έχει παραμείνει αμετάβλητο.Εδώ έμαθα να κολυμπώ. Εδώ δεν έμαθα πως τα άλυτα προβλήματα της παιδικής μου ηλικίας, κάποτε θα φαίνονταν λυμένα.
Τα νέα του κόσμου επώδυνα, γιατί η πολύτιμη ζωή το σκάει από τα παράθυρα του τρόλεϊ, για να ξεπληρώσει φτηνό αντίτιμο εισιτηρίου, ενώ η Αίγυπτος βρίσκεται σε προχωρημένη ενδιαφέρουσα. Δε θέλεις να ξέρεις, ούτε να ακούς γιατί αυτή την εποχή δημιουργείς δικά σου χειροποίητα, με δική σου ευθύνη.

Είναι ζήτημα παροδικής μη αντοχής σε μια πραγματικότητα που επιλέγεις να μη σε διαπεράσει για λίγο.Μικροκοσμική λαχτάρα, που κλείνει όλα τα διεθνή παράθυρα και ανοίγει τα υπόλοιπα του σπιτιού που λόγω θέσης και ανά εποχή είτε μπαίνει στη θάλασσα, είτε η θάλασσα μπαίνει μέσα του.
Η Αγία Μαρίνα άψαλτη, με περιστασιακές λειτουργίες που ανακοινώνονται στο μιλητό. Για μια μέρα, μετά συγκινησιακών δακρύων κλειδοκράτοράς της.Το κοιμητήριο με τα μνημεία σε σιέστα. Μπαίνεις και αυθόρμητα μιλάς σιωπηλά ή με νοήματα. Η σιωπή σου υπαγορεύει τα ντεσιμπέλ της.

Οι καλοκαιρινοί γονείς των γονιών, Νίκος και Μαρία επί 72 χρόνια φιλιούνταν ακόμα και μπροστά μας στο στόμα. Χαμογελούν μέσα από τις μνημειακές φωτογραφίες τους, κι εγώ κλαίω για τα καλοκαίρια του γέλιου, για τις μέρες που κανείς δε θα μπορούσε να με πείσει ότι το γέλιο υπάρχει περίπτωση να εναλλάσσεται με το αντίθετό του.
Από τους κοιμισμένους στους ξύπνιους. Τρόπος του λέγειν, γιατί κι εδώ οι ξύπνιοι κοιμούνται όρθιοι.

(Εικόνα: Pinterest)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s