Λόγια | Καλοκαίρι ακριβώς

watermelon

Μίλα σιγά, για να ακούγεσαι πιο δυνατά. Η πειθώ δε θέλει θόρυβο. Αυτά τα ξέρουμε. Υπάρχουν κι αυτοί οι υπέρηχοι, που εντοπίζονται από ανθρώπους κι από ένστικτα, που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, γιατί βρίσκεσαι εντέλει ένα βήμα μπροστά από αυτόν που θα βηματίσει.

Τα σουβενίρ φωτογραφίες, σημειώματα, αντικείμενα προβληματίζουν, προοικονομώντας τουλάχιστον μια ανεπιθύμητη εκδοχή, τη νοσταλγία.Ένα κύμα μπροστά, μια πόλη πίσω. Και τα μυαλά στα κύματα.

Όσο ακούγεται το «καλό καλοκαίρι», είναι σαν να μην έχει έρθει ακόμα κι αυτό σημαίνει πως επέρχεται και πως τα νησιά δεν μετακινούνται από τη θέση τους αν δεν πας να τα σαλέψεις εσύ.

Κολυμπώντας με  παντελόνι βγαίνεις απ’ τη θάλασσα με τσέπες άδειες κ αυτό είτε αποδεικνύει τη δύναμη της να παίρνει όσα θέλει, είτε υπενθυμίζει πως για τις βαθύτερες καταδύσεις σε ανθρώπους και εμπειρίες κανείς δεν πλήρωσε, απλώς επέλεξε ή βρέθηκε εκεί για να τα ζήσει.

Με μια περιέργεια που ενίοτε οδηγεί σε μεγάλα επιτεύγματα. Δε συμβαίνει το ίδιο και με τους περίεργους. Άλλο η κατάσταση, άλλο η ιδιότητα. Οι ψιλές αποχρώσεις και οι χοντρές διαφορές. Όπως τα ψιλά γράμματα στα συμβόλαια, που επισκιάζουν τις  μεγαλύτερες αλήθειες που παρακάμπτονται αφού δεν τα διαβάζεις, λες και δεν αφορούν εσένα.

Σε κάποιο ανταλλακτήριο εποχών οι χειμωνιάτικοι και οι καλοκαιρινοί κάνουν αμοιβαίες καταθέσεις και αναλήψεις, ενώ έξω έχει «χειμερινό ηλιοστάσιο».

(Εικόνα: bferry)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s